NOTÍCIES del nostre institut!

BALANÇ DEL PRIMER TRIMESTRE EN L'ACTUAL CONTEXT DE PANDÈMIA

 
Imatge Mercè Sigalés i Romero
BALANÇ DEL PRIMER TRIMESTRE EN L'ACTUAL CONTEXT DE PANDÈMIA
per Mercè Sigalés i Romero - dijous, 17 de desembre 2020, 18:11
 

Alumnat i famílies,

Us volem fer arribar un breu balanç d’aquest primer trimestre en l’actual context de pandèmia.

Ha sigut un trimestre especialment complicat per a tots els que formem part de l’institut Vilamajor (alumnat, professorat, PAS i famílies): els confinaments, les distàncies, l’ús de la mascareta, la higiene de mans, la presa de la temperatura, els grups estables, la ventilació, el fred, els patis per torns i per zones, l’ús de lavabos per torns, la tornada a la rutina i exigència acadèmica després de tants mesos amb l'escola tancada, les classes i reunions telemàtiques, la wifi, les incerteses, ...

Però, què hem FET?

 • Hem engegat l’Espai de trobada i d'aprenentatge des de casa.
 • Hem organitzat la docència dels gairebé 500 alumnes del centre i 25 grups de convivència estable (GCE) amb un claustre de 50 professors/es i 3 persones del PAS (consergeria i administració).
 • S’ha donat compliment a totes les mesures de funcionament i organitzatives establertes en el Pla d’organització per a l’obertura aprovat pel Consell Escolar i publicat a la web.
 • Hem mantingut el centre obert i la seva activitat docent durant tot el primer trimestre.
 • Hem gestionat el confinament d'un total de 9 grups de convivència: 4 grups de 2n d’ESO, 3 de 3r d’ESO i 2 de 4t d’ESO. En cap cas, un mateix grup ha sigut confinat per segon cop en aquest trimestre i en tots els casos els confinaments s’han desencadenat per contagis externs a l’àmbit escolar.
 • Hem realitzat proves PCR a l’alumnat dels 9 grups confinats. També, s’han realitzat PCR al professorat, amb 0 casos positius.
 • Hem donat docència telemàtica sincrònica a tots al grups de convivència confinats.
 • Hem engegat el model híbrid a Batxillerat per donar compliment a les restriccions establertes però minimitzant l’impacte i garantint el 80% de docència presencial.
 • Hem engegat la figura del delegat COVID a tots als GCE.
 • Estem treballant per avançar en tots aquells aspectes que hem identificat com actuacions a revisar i millorar.
 • ...                                                                     

Per tant, podem fer una valoració positiva d’aquest 1r trimestre però no dubtem que la clau de l’èxit ha estat la vostra implicació i compromís per poder tenir el nostre institut obert i poder avançar junts.

A la tornada de les vacances de Nadal, us demanem que tornem amb el convenciment que només amb la corresponsabilitat de tots nosaltres podrem garantir un bon i millor 2n trimestre!

Seguim sempre endavant!

Una abraçada,

Mercè Sigalés

Directora